بهترین مرورگرهای اینترنت در سال 2017

بهترین مرورگرهای اینترنت سال ۲۰۱۷ کدامند؟ آیا موزیلا سرانجام توانسته است با فایرفاکس کوانتوم بر گوگل کروم غلبه کند؟

مدت‌ها است که مرورگر وب برای اکثر کاربران، به مهم‌ترین بخش از نرم‌افزار سیستم‌شان تبدیل شده است. فرقی ندارد که کاربر ورک‌استیشن باشید یا با سیستم خود به ویرایش ویدیو بپردازید؛ شما به‌احتمال قوی اکثر وقتتان در پای رایانه را به حضور در صفحات وب اختصاص می‌دهید.

به همین دلیل است که باید همیشه مطمئن باشید برای جستجو در فضای وب، از بهترین ابزار ممکن استفاده می‌کنید. امروزه کمتر کسی پیدا می‌شود که برای جستجو از اینترنت اکسپلورر استفاده کند؛ خصوصا این‌که به‌لطف عرضه‌ی ویندوز ۱۰، مرورگر اج توانسته است به‌خوبی جای آن را پر کند و به‌ رقابت با بزرگانی چون کروم بپردازد. 

اگر هنوز دوست دارید از مرورگر داخلی ویندوز استفاده کنید، بدون‌شک بهترین انتخاب، مایکروسافت اج است؛‌ اما نباید فراموش کنیم که به‌ علت وجود رقبایی مثل گوگل کروم، موزیلا فایرفاکس و اپرا، وفادار ماندن به اج کاری سخت و طاقت‌فرسا است. 

در این مقاله قصد داریم نگاهی دقیق به چهار مرورگر قدرتمند و مدرن در سال ۲۰۱۷ بیاندازیم تا ببینیم که آن‌ها در نیمه‌ی دوم امسال، چه حرف‌هایی برای گفتن دارند. به‌ لطف رخ‌ دادن اتفاقاتی چون انتشار آپدیت پاییزی کریترز مایکروسافت در ماه اکتبر و رویدادهایی مشابه،‌ رقابت بین مرورگرها طی چندماه اخیر شدیدا دست‌خوش تغییر شده است. در تست‌های انجام‌شده برای این مقاله، رخدادهای یادشده تأثیر به‌سزایی در نتیجه‌ی نهایی داشتند.

انگیزه‌ی اصلی برای نوشتن این مقاله، بیش از هرچیز، انتشار رسمی مرورگر فایرفاکس کوانتوم در چند روز اخیر است. کوانتوم که در اصل نسخه‌ی ۵۷ مرورگر فایرفاکس به‌حساب می‌آید، تا حد زیادی دست‌خوش تغییر شده و شکل تازه‌ای به‌ خود گرفته‌ است. فایرفاکس کوانتوم به‌جای بهره‌گیری از Add-On، از اکستنشن‌هایی مخصوص استفاده می‌کند، رابط کاربری آن اصلاح شده و طبق ادعای موزیلا، سرعتش تا دو برابر افزایش یافته است. همچنین بد نیست بدانید که کوانتوم نسبت به کروم، ۳۰ درصد کمتر حافظه‌ی رم را اشغال می‌کند.

پیش هر از چیز بهتر است نگاهی خلاصه‌وار به مرورگرهای برتر سال ۲۰۱۷ بیاندازیم:

گوگل کروم

لوگوی گوگل کروم / Google Chromeمرورگر کروم این روزها نبض بازار را در اختیار گرفته است و توسط خیلی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مرورگر در تست‌های صورت‌گرفته در بنچمارک‌های StatCounter و NetMarketShare، موفق شد با اقتدار کامل در صدر جدول جای بگیرد و رقبا را کنار بزند. کروم به‌ لطف داشتن کتاب‌خانه‌ای عظیم از اکستنشن‌ها، توانسته است خود را به‌خوبی در دل کاربران جا کند و به‌جای پرداختن به موارد حاشیه‌ای، تمام تمرکزش را روی محتوای وب به‌ کار بسته است.

گوگل کروم امروزه همچون روزها و ماه‌های نخست عرضه، نرم‌افزاری ساده نیست و تغییرات زیادی در آن اعمال شده ؛ با همه‌ی این‌ها، کار با آن همچنان لذت‌بخش و روان است. رابط کاربری آن تنها از اجزایی مثل یک باکس URL بزرگ به‌نام OmniBar،‌ تب‌های مختلف، فضایی کوچک برای اکستنشن‌ها و آیکون بوکمارک‌ صفحات ساخته شده است.

با این‌همه، گوگل ویژگی‌های مخفی متعددی مثل یک‌پارچگی بالا با سرویس‌های این شرکت نیز در داخل این مرورگر قرار داده است. به‌ لطف این موضوع، شما می‌توانید به‌سادگی بوکمارک‌ها، رمزهای عبور، تب‌های باز و موارد دیگر را بین دستگاه‌های مختلف همگام‌سازی کنید. کروم همچنین از ویژگی جالبی پشتیبانی می‌کند که به‌ لطف آن می‌توانید با چندین اکانت مختلف لاگین کنید؛ چنین قابلیتی بیشتر برای آن‌ کسانی کاربرد دارد که به‌صورت خانوادگی از یک دستگاه برای جستجو استفاده می‌کنند. علاوه بر همه‌ی این‌ها، گوگل کروم توانایی نمایش فایل‌های PDF و ترجمه‌ی مستقیم متون با کمک گوگل ترنسلیت دارد.

یکی از نکات منفی گوگل کروم، این است که این مرورگر برای جستجو در صفحات وب، حجم زیادی از حافظه‌ی رم اشغال می‌کند؛ البته میزان رمی که این مرورگر اشغال می‌کند، از سال ۲۰۱۵ تاکنون کمتر شده است.

فایرفاکس

لوگوی موزیلا فایرفاکس کوانتوم / Firefox Quantum

 

برای کاربرانی که عاشق اکستنشن‌های زیاد هستند و روی موضوع حریم شخصی و حفاظت از اطلاعات وسواس زیادی دارند، موزیلا فایرفاکس به‌عنوان یک مرورگر اوپن سورس، می‌تواند انتخابی عالی باشد. فایرفاکس با عرضه‌اش، راه را برای دیگر مرورگرها به‌منظور توسعه‌پذیر‌ شدن هموار کرد. این مرورگر از ویژگی همگام‌سازی بین دستگاه‌ها پشتیبانی می‌کند و به‌ لطف آن می‌توانید تب‌های باز، تب‌های اخیر، تاریخچه‌ی جستجو و بوکمارک‌ها را روی دستگاه‌های مختلف ببینید.

موزیلا در فایرفاکس ۵۷ از طراحی جدید و بهبودیافته‌ای رونمایی کرد؛ در این مرورگر آیکون‌ها دست‌خوش تغییر شده‌اند و باکس جدیدی به آن اضافه شده است که تاریخچه‌ی جستجو، دانلودها و صفحاتی که آن‌ها را برای خواندن ذخیره کرده‌اید در خود دارد؛ این مرورگر همچنین از ابزار جالبی برای گرفتن اسکرین‌شات از صفحه بهره می‌برد.

یکی از نقاط قوت فایرفاکس طی سال‌های اخیر که همواره تحسین خیلی‌ها را به دنبال داشته، عملکرد خوب آن در حالت ناشناس (Incognito) است. همه‌ی مرورگرهای وب دارای حالت خصوصی هستند که با بهره‌گیری از آن می‌توانید بدون ذخیره‌ شدن صفحات در تاریخچه، به بازدید از آن‌ها بپردازید. در اکثر مرورگرها، حتی با وجود استفاده از حالت ناشناس، وب‌سایت‌ها همچنان می‌توانند رد شما را بگیرند؛ اما این موضوع در مورد فایرفاکس صدق نمی‌کند.

اپرا

لوگوی اپرا / Operaتا پیش از قدرت‌نمایی کروم، مرورگر اپرا سهم عظیمی از بازار مرورگرهای وب در اختیار داشت و توسط عده‌ی کثیری از افراد استفاده می‌شد؛  اما امروزه بسیار به آن کم‌توجهی می‌شود و مردم ترجیح داده‌اند سراغ دیگر مرورگرها بروند. فناوری‌های به‌کار‌رفته در ساخت اپرا، تا حد زیادی به کروم شباهت دارد (موتورهای Blink و JavaScript V8) و این یعنی می‌توان تعداد زیادی از اکستنشن‌های کروم را روی اپرا نیز نصب کرد. جالب است بدانید که اکستنشن خاصی برای این مرورگر ساخته شده است که با بهره‌گیری از آن می‌توانید اکستنشن‌های موجود در فروشگاه کروم را در اپرا نصب کنید.

مرورگر اپرا ویژگی‌های جالبی مثل Turbo نیز دارد و به‌ لطف بهره‌گیری از این ویژگی می‌تواند صفحات وب را در سرورهای خود فشرده کند که نتیجه‌ی این کار، کاهش زمان بارگذاری و مصرف کمتر پهنای باند است. اپرا یک ویژگی امنیتی جالب به‌نام Domain Highlighting دارد که با استفاده از آن، بخشی از URL صفحات را مخفی می‌کند.

اپرا اخیرا ویژگی جالبی اضافه کرد. از این پس می‌توان تنها با یک کلیک به سرویس‌های محبوبی مثل واتس‌اپ، فیسبوک مسنجر و تلگرام دسترسی پیدا کرد. این مرورگر همچون فایرفاکس و کروم، از ویژگی همگام‌سازی بین دستگاه‌ها نیز پشتیبانی می‌کند.

مایکروسافت اج

لوگوی مایکروسافت اج / Edgeمرورگر جدید مایکروسافت روزبه‌روز بهبودیافته‌تر از قبل می‌شود. در ادامه‌ی مقاله خواهید دید که عملکرد این مرورگر واقعا عالی است؛ اما این موضوع نمی‌تواند به‌تنهایی آن را تبدیل به بهترین مرورگر ۲۰۱۷ کند. نباید فراموش کنیم که این مرورگر از اکستنشن‌های بسیار کمی پشتیبانی می‌کند؛ اما مایکروسافت قول داده است که به‌ مرور زمان بر تعداد آن‌ها بیافزاید. قابلیت همگام‌سازی مرورگر اج تنها به لیست علاقه‌مندی‌ها و Reading List محدود می‌شود و برخلاف دیگر مرورگرها، در فواصل زمانی کم به‌روزرسانی دریافت نمی‌کند. 

اج با وجود کم و کاستی‌هایش، دارای ویژگی‌های جالبی است که به‌وسیله‌ی آن‌ها توانسته کاربران زیادی را به‌سمت خود جذب کند. این مرورگر به‌طور کامل با ویژگی‌های ویندوز ۱۰ و نرم‌افزار وان‌نوت یک‌پارچه شده است و می‌توان به‌راحتی از بخشی از یک‌ وب‌سایت به‌تهیه‌ی اسکرین‌شات پرداخت، روی آن متن نوشت و در نهایت آن را ذخیره کرد. 

کورتانا یکی دیگر از مواردی است که به لذت کار با اج می‌افزاید. می‌توان با بهره‌گیری از دستیار دیجیتال مایکروسافت به جستجو پرداخت، قیمت‌ها را با هم مقایسه کرد یا به‌سرعت به انجام اعمال ریاض پرداخت. 

در آپدیت پاییزی کریترز، شاهد اضافه‌ شدن ویژگی‌های زیادی به مرورگر اج بودیم؛ ویژگی‌هایی مثل توانایی یادداشت‌نویسی روی فایل‌های PDF و کتاب‌های الکترونیکی، امکان پین‌ کردن ساده‌ی وب‌سایت‌ها به تسک‌بار، ویرایش کردن URL-ها در بخش علاقه‌مندی‌ها، جستجو در حالت تمام‌صفحه و... .

اما بهترین ویژگی مرورگر اج، گزینه‌ی جالب Continue on PC است که به شما امکان می‌دهد روی گوشی‌ صفحه‌ای باز کنید و سپس روی رایانه‌ به ادامه‌ی جستجو بپردازید.

بنچمارک‌ها

تا اینجای کار نگاهی کلی انداختیم بر چهار مرورگری که می‌خواهیم آن را زیر ذره‌بین ببریم. در این مقاله، برای تعیین بهترین مرورگر در سال ۲۰۱۷، تست‌های مختلفی انجام شده است. به‌منظور قضاوت در مورد جاوا اسکریپت از ابزار بنچمارک‌گیری JetStream ،Octane 2.0 و SunSpider 1.0.2 استفاده شده است. در مرحله‌ی بعد از دو بنچمارک WebXPRT 2015 و Speedometer به‌منظور شبیه‌سازی دقیق شرایط جستجو توسط کاربران و برای گرفتن نتایج دقیق، بهره گرفته شده است.

در نهایت برای گرفتن نتیجه‌ی قطعی برای انتخاب بهترین مرورگر امسال، میزان اشغال CPU و حافظه توسط هر یک از آن‌ها بررسی شده است. به‌علاوه بهتر است بدانید که به‌عنوان تست نهایی، ۲۰ وب‌سایت مختلف را پشت سر هم در یک پنجره باز کردیم؛ وقتی تمامی تب‌ها شروع به بارگذاری کردند، ۴۵ ثانیه صبر کردیم و سپس نگاهی به حافظه‌ی اشغال‌شده‌ی رم و CPU انداختیم. 

گفتنی است که ما برای گرفتن نتایجی که در ادامه‌ی مقاله آمده‌اند، کاری به تنظیمات Flash نداشتیم و آن‌ها را در حالت پیش‌فرض نگه داشتیم؛ به‌علاوه در هیچ‌یک از این مرورگرها نه به حساب کاربری خود وارد شدیم، نه اکستنشن نصب کردیم و نه در تنظیمات آن‌ها تغییراتی اعمال کردیم. 

در نهایت باید بدانید که تست‌هایمان را روی لپ‌تاپ ایسر Aspire E 15-575-33BM با سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ هوم (با داشتن جدیدترین آپدیت) انجام دادیم؛ این لپ‌تاپ دارای یک ترابایت حافظه‌ی داخلی، چهار گیگابایت رم و پردازنده‌ی اینتل Core i3-7100U است. سرعت اینترنت ما در تمام طول این آزمایش مشکلی نداشت.

وقتی اج، فراتر از انتظار ظاهر می‌شود

با نگاهی به بنچمارک‌های JetStream و SunSpider متوجه خواهید شد که مرورگر اج توانسته است با کنار زدن رقبا، بر صدر جدول بایستد. البته بد نیست بدانید که بنچمارک SunSpider مدتی است منسوخ شده و نمی‌توان به آن اتکا کرد. نمره‌ی فایرفاکس در این بنچمارک نسبت به قبل به‌طرز چشم‌گیری بهبود یافته و از ۳۶۵.۵ در تابستان به ۲۹۰ رسیده است (این امتیاز هرچه کمتر باشد، بهتر است). فایرفاکس در بنچمارک JetStream هم موفق شد عملکرد خوبی از خود نشان دهد و پیشرفت قابل‌توجهی نسبت به نسخه‌ی پیشین خود تجربه کند؛ نسخه‌ی قبلی این مرورگر امتیاز ۱۰۸ کسب کرده بود؛ اما نسخه‌ی جدید موفق به کسب امتیاز ۱۲۵.۴۳ شد (در این بنچمارک، امتیاز هرچه بیشتر باشد بهتر است).

بنچمارک مرورگرها

بنچمارک جت‌استریم (برای دیدن تصویر بالا در سایز واقعی، روی آن کلیک کنید)

«بیشتر، بهتر است»


بنچمارک مرورگرها

بنچمارک سان‌اسپایدر (برای دیدن تصویر بالا در سایز واقعی، روی آن کلیک کنید)

«کمتر، بهتر است»

همان‌طور که می‌توانید ببینید، اج در دو بنچمارک بالا توانسته بهتر از بقیه عمل کند. از طرفی فایرفاکس نتوانست همچون اج در SunSpider سریع باشد؛ اما نکته‌ی جالب‌ توجه، بهبود ۲۳ درصدی آن نسبت به فایرفاکس ۵۴ است.


در بنچمارک Octane 2.0 که دیگر به‌عنوان یک بنچمارک رسمی قابل‌ اتکا نیست، اج مجددا توانست بهتر از بقیه ظاهر شود. پس از آن، مرورگرهای اپرا و کروم به‌ ترتیب در رده‌های دوم و سوم جای می‌گیرند. در این بنچمارک، فایرفاکس از همه بدتر ظاهر شد؛ با این‌ حال امتیاز آن، تفاوت چشم‌گیری با کروم نداشت.

بنچمارک مرورگرها

بنچمارک اُکتان ۲.۰ (برای دیدن تصویر بالا در سایز واقعی، روی آن کلیک کنید)

«بیشتر، بهتر است»


در مرحله‌ی بعد به‌سراغ بنچمارک‌های مدرن‌تری مثل Speedometer رفتیم. در این بنچمارک کروم توانست با اختلافی نه‌‌چندان زیاد نسبت به اپرا، در صدر جدول جای گیرد. فایرفاکس و اج هم به‌ ترتیب در رده‌های بعدی جای گرفتند.

بنچمارک مرورگرها

بنچمارک اسپیدُمیتر (برای دیدن تصویر بالا در سایز واقعی، روی آن کلیک کنید)

«بیشتر، بهتر است»


امتیازات این مرورگرها در بنچمارک WebXPRT 2015 به‌هم نزدیک‌تر بودند؛ این بنچمارک از نرم‌افزارهای تحت‌وب بیشتری (نسبت به بقیه) برای گرفتن امتیاز استفاده می‌کند و تا حد زیادی شبیه بنچمارک PCMark (البته برای مرورگرها) است؛ همین مورد باعث می‌شود که WebXPRT 2015 به یکی از مهم‌ترین بنچمارک‌ها برای قضاوت در مورد مرورگرها تبدیل شود. در این بنچمارک، این فایرفاکس بود که توانست بقیه را کنار بزند.

بنچمارک مرورگرها

بنچمارک وب‌ایکس‌پی‌آر‌تی ۲۰۱۵ (برای دیدن تصویر بالا در سایز واقعی، روی آن کلیک کنید)

«بیشتر، بهتر است»


در نهایت برای گرفتن نتیجه‌ی قطعی در مورد بهترین مرورگر سال ۲۰۱۷، به‌سراغ گرفتن تست‌های مربوط به اشغال میزان رم و CPU رفتیم. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، برای این کار ۲۰ تب را در یک پنجره از هر مرورگر (در یک لپ‌تاپ معمولی) باز کردیم. این وب‌سایت‌ها، اکثرا وب‌سایت‌هایی پرمحتوا بودند و به‌خوبی CPU و رم را به چالش می‌کشیدند. این مرورگرها به‌ هنگام باز کردن این صفحات عملکرد ناامید‌کننده‌ای نداشتند و امتیازات آن‌ها نسبت به چند ماه پیش، با پیشرفت مواجه شده است. 

از بین این مرورگرها، این گوگل کروم بود که فضای کمتری از CPU را اشغال کرد؛ به‌دنبال آن، مرورگر اپرا با اختلاف نسبتا کمی قرار گرفت و فایرفاکس و اج هم در رده‌های بعدی جای گرفتند. درست است که فایرفاکس نتوانست در رده‌ی نخست جای گیرد؛ اما نکته‌ی جالب‌توجهی در مورد آن وجود دارد. پس از بارگذاری‌شدن تمامی ۲۰ تب، سه مرورگر کروم، اپرا و اج از میزان اشغال CPU کاستند؛ اما در مورد فایرفاکس چنین اتفاقی رخ نداد؛ در حقیقت پس از باز کردن ۲۰ تب در فایرفاکس، کار کردن با آن بسیار برای‌مان سخت شده بود. البته چنین عملکردی در نتیجه‌ی نهایی تست ما تأثیری نداشت.

بنچمارک مرورگرها

میزان اشغال CPU به‌هنگام باز کردن ۲۰ تب (برای دیدن تصویر بالا در سایز واقعی، روی آن کلیک کنید)

«کمتر، بهتر است»


در نتایج به‌دست‌آمده برای میزان اشغال رم سیستم به هنگام باز کردن ۲۰ تب، گوگل کروم موفق شد بهترین عملکرد را از خود نشان دهد. همانطور که می‌توانید ببینید، در هر دوی این تست‌ها مرورگر اج ناامیدکننده ظاهر شد؛ در واقع فشار واردشده به رایانه در هنگام استفاده از اج در این تست به حدی بود که عملا نمی‌شد از سیستم استفاده کرد. 

بنچمارک مرورگرها

میزان اشغال رم به‌ هنگام باز کردن ۲۰ تب (برای دیدن تصویر بالا در سایز واقعی، روی آن کلیک کنید)

«کمتر، بهتر است»

نتایج دو تست اخیر نشان می‌دهد که مایکروسافت اج نمی‌تواند برای آن‌هایی که تب‌های زیادی در مرورگر خود باز می‌کنند، گزینه‌ی مناسبی باشد.


موزیلا به‌ هنگام انتشار فایرفاکس کوانتوم ادعا کرد که این مرورگر فضای کمتری از رم نسبت به کروم اشغال می‌کند. در تست‌های سنگین ما به‌هیچ‌وجه چنین موردی دیده نشد. جالب اینجا است که فایرفاکس نسبت به دیگر مرورگرها، دیرتر تب‌ها را باز کرد. کروم، اج و اپرا توانستند فورا تمامی ۲۰ تب را باز کنند؛ اما فایرفاکس این ۲۰ تب را پس از گذر اندکی زمان باز کرد.

نگاهی دقیق‌تر به رقابت بین گوگل کروم و فایرفاکس کوانتوم

از زمان انتشار رسمی مرورگر فایرفاکس کوانتوم، مجددا بحث رقابت آن با رقیب دیرینه‌اش، یعنی کروم آغاز شد و به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله، نگاهی ویژه به تفاوت‌های بین این دو مرورگر بیاندازیم. بیایید ببینیم که آیا کوانتوم توانسته است رقیب قدری برای کروم باشد یا خیر.

به‌ این منظور دو مرورگر کوانتوم و کروم را روی یک رایانه‌ی دسکتاپ نصب کردیم و تست‌ها را انجام دادیم؛ رایانه‌ی استفاده‌شده برای گرفتن این تست‌ها، از پردازنده‌ی اینتل Core i5 2500k و ۸ گیگابایت رم بهره می‌برد.

همچون تست‌های پیشین، هیچ‌گونه Add-On یا اکستنشنی روی مرورگرها نصب نکردیم و تنظیمات آن‌ها را در حالت پیش‌فرض قرار دادیم؛ به‌علاوه پیش از شروع، تاریخچه‌ی جستجو، کش و کوکی‌ها را به‌طور کامل پاک کردیم و هر یک از مرورگرها را سه بار مورد آزمایش قرار دادیم تا به‌ نتایجی صحیح دست پیدا کنیم.

Ares-6

این بنچمارک به ما نشان می‌دهد که یک مرورگر تا چه اندازه می‌تواند عملکردهای جدید جاوا اسکریپت را اجرا کند. اطلاعات بیشتر در رابطه با این تست را می‌توانید اینجا مطالعه کنید.

نتایج این تست را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید؛ گفتنی است که هرچه امتیازِ کسب‌شده کمتر باشد، بهتر است.

شماره‌ی تست / نام مرورگر  فایرفاکس کوانتومگوگل کروم
تست اول ۸۹.۴۲ ۳۷.۵
تست دوم ۹۰ ۳۷.۱۳
تست سوم ۸۹.۲۲ ۳۷.۳۱
میانگین سه تست ۸۹.۵۵ ۳۷.۳۱

بنچمارک مرورگرها

رقابت فایرفاکس کوانتوم (آبی) و گوگل کروم (قرمز) در Ares-6

همانطور که می‌توان مشاهده کرد، وقتی بحث به سرعت عملکرد مرورگرها در زمینه‌ی اجرای جاوا اسکریپت می‌رسد، کروم با قدرت تمام بر فایرفاکس کوانتوم غلبه می‌کند.

برنده: گوگل کروم


جاوا استریم

در این تست بررسی می‌کنیم که کدام‌یک از این مرورگرها توانایی بیشتری برای اجرای نرم‌افزارهای پیشرفته‌ی تحت وب دارد. بنچمارک جاوا استریم شامل موارد مختلفی (از جمله چرخش یک مکعب به‌صورت سه‌بعدی) می‌شود. 

در این تست، هرچه امتیاز کسب‌شده بیشتر باشد، بهتر است.

شماره‌ی تست / نام مرورگر  فایرفاکس کوانتومگوگل کروم
تست اول ۱۵۸.۹۲ ۱۴۳.۵۹
تست دوم ۱۵۷.۷۴ ۱۴۴.۳۱
تست سوم ۱۵۷ ۱۴۵.۳۸
میانگین سه تست ۱۵۷.۸۹ ۱۴۴.۴۳

بنچمارک مرورگرها

رقابت فایرفاکس کوانتوم (آبی) و گوگل کروم (قرمز) در جاوا استریم

فایرفاکس توانست برخلاف دفعه‌ی قبل، این‌بار سربلند بیرون بیاید؛ البته نباید فراموش کنیم که تفاوت این دو مرورگر در بنچمارک بالا، چندان زیاد نیست.

برنده: فایرفاکس کوانتوم


اسپیدُمیتر

بنچمارک اسپیدمیتر کارهایی که کاربران از طریق مرورگرشان در نرم‌افزار‌های تحت وب انجام می‌دهند، شبیه‌سازی و در نهایت زمان انجام این‌کار را ثبت می‌کند.

در این تست، هرچه امتیاز کسب‌شده بیشتر باشد، بهتر است.

شماره‌ی تست / نام مرورگر  فایرفاکس کوانتومگوگل کروم
تست اول ۷۶.۲ ۱۰۱.۲
تست دوم ۷۵.۷۱ ۱۰۱.۷
تست سوم ۷۶.۲۹ ۱۰۰.۴
میانگین سه تست ۷۶.۱ ۱۰۱.۱

بنچمارک مرورگرها

رقابت فایرفاکس کوانتوم (آبی) و گوگل کروم (قرمز) در اسپیدمیتر

نتایج به‌دست‌آمده نشان می‌دهند که گوگل کروم در زمینه‌ی تعامل با کاربران در نرم‌افزار‌های تحت وب، بهتر عمل می‌کند.

برنده: گوگل کروم


تست سرعت دو مرورگر در باز کردن وب‌سایت‌ها

یکی از مواردی که کاربران بیشتر از همه برایش اهمیت قائل‌اند، این است که مرورگرشان در چه مدت‌زمانی می‌تواند وب‌سایت‌های مختلف را بارگذاری کند. به‌همین منظور، ما مرورگرها را در یک تست جالب، رو در روی هم قرار دادیم و برخی از وب‌سایت‌های شناخته‌شده و پر بازدید منتخب را در آن‌ها باز کردیم. 

پس از بررسی چندین‌باره‌ی این دو مرورگر، به نتایجی جالب دست پیدا کردیم. گوگل کروم در زمینه‌ی سرعت باز کردن سایت‌های نشنال جئوگرافیک، سی‌ان‌ان و مشبل بهتر از فایرفاکس کوانتوم عمل می‌کند. البته نباید از عملکرد نسبتا خوب کوانتوم در باز کردن سایت‌های آمازون و نیویورک تایمز غافل شویم.

برنده: گوگل کروم

با نگاهی به نتایج به‌دست‌آ‌مده از این تست‌ها، می‌توان تنها یک نتیجه گرفت: گوگل کروم هنوز بهتر از فایرفاکس عمل می‌کند. تنها بنچمارکی که کوانتوم توانست در آن خودی نشان دهد، جاوا استریم بود؛ البته آن هم نه با اختلاف زیاد. 


و اما برنده‌ی نهایی جنگ مرورگرها در سال ۲۰۱۷

مایکروسافت اج به‌ علت عملکرد بسیار خوب و کسب امتیاز بالا در چند بنچمارک، فراتر از انتظارات ظاهر شد و به‌ همین دلیل، مرورگر قابل‌ احترام امسال لقب می‌گیرد. با همه‌ی این‌ها اج در زمینه‌ی شخصی‌سازی و باز کردن تب‌های زیاد، نتایج بدی از خود به‌ نمایش گذاشت و به‌ نظر می‌رسد هنوز تا تبدیل‌ شدن به یک مرورگر عالی، راه زیادی در پیش دارد. مایکروسافت بهتر است روی اضافه‌ کردن اکستنشن‌های بیشتر به این مرورگر کار کند و قابلیت همگام‌سازی آن را نیز بهبود دهد.

از میان این مرورگرها، این گوگل کروم است که موفق‌ شده ضمن حفظ نقاط قوت قبلی، بهبود چشم‌گیری در زمینه‌ی عملکرد به خود ببیند. این موضوع کروم را بی‌شک به بهترین مرورگر ۲۰۱۷ تبدیل می‌کند.

با همه‌ی این‌ها نمی‌توان از کنار مرورگر فایرفاکس ۵۷ به‌سادگی عبور کرد. فایرفاکس کوانتوم به‌طور قابل‌ توجهی بهتر از نسخه‌های پیشین خود است و نتایج عملکرد آن در بنچمارک‌ها - بدون در نظر گرفتن تست باز کردن ۲۰ تب به‌طور همزمان - تحسین‌برانگیز بودند. نسخه‌ی جدید مرورگر موزیلا چه از لحاظ ظاهری و چه از لحاظ نحوه‌ی استفاده با بهبود روبه‌رو شده است و می‌توان امید داشت که به‌زودی در زمینه‌ی اکستنشن‌ها، به رقیبی جدی برای کروم تبدیل شود. حتی در برهه‌ی زمانی فعلی، فایرفاکس تمامی اکستنشن‌هایی که نیاز دارید در اختیارتان قرار می‌دهد.

اپرا در رده‌ی سوم مرورگرهای ۲۰۱۷ جای می‌گیرد. نتایج عملکرد این مرورگر به‌ هنگام باز کردن ۲۰ تب، فراتر از انتظارات بود و در بسیاری از بنچمارک‌ها توانست نتایجی نزدیک به گوگل کروم کسب کند. با این اوصاف اگر محیط کاربری گوگل کروم را نمی‌پسندید و از طرفی تمایلی به استفاده از فایرفاکس ندارید، بدون‌شک اپرا می‌تواند بهترین انتخاب ممکن باشد.

در آخر باید بگوییم که اگر شما عاشق گوگل کروم هستید، بدانید این مرورگر بهترین انتخاب است؛ پس با خیال راحت از آن استفاده کنید. از طرفی اگر مدت‌ها است آرزو دارید که از فایرفاکسی استفاده کنید که بتواند در حد و اندازه‌ی کروم ظاهر شود، حال بهترین زمان ممکن است؛ بد نیست به فایرفاکس شانسی دوباره بدهید.





تاريخ : دو شنبه 29 آبان 1396برچسب:, | | نویسنده : مقدم |